Uitgestelde Koffie nieuw burgerinitiatief voor saamhorigheid

Foto: Ely Hackmann

Samen koffie drinken is veel gezelliger dan alleen. Vanuit dit idee van saamhorigheid, krijgt Nijkerk er een mooi burgerinitiatief bij: Uitgestelde Koffie Nijkerk.

“Het idee is niet nieuw, wij hebben het niet verzonnen”, aldus Monique van Rooyen, één van de initiatiefnemers. “Het begon allemaal in Napels (Italië) en verspreidt zich nu razendsnel over de hele wereld. En nu ook in Nijkerk. Het principe is simpel: Je bestelt je eigen koffie en bestelt daar een ‘uitgestelde koffie’ bij. Maar die ‘uitgestelde koffie’ krijg je niet zelf. Die is bedoelt voor iemand die niet zo gemakkelijk een kop koffie bestelt in een café of op een terras. Deze ‘uitgestelde koffie’ komt op een lijst in dat café of dat terras. Jouw Nijkerkse medeburger, die het niet zo breed heeft of niet zo gemakkelijk z’n huis uit komt, krijgt op een later moment die ‘uitgestelde koffie’ voor niets. Zo helpen we elkaar op een heel gemakkelijke manier en wordt onze gemeente nog leuker. En natuurlijk zal die ‘uitgestelde koffie’ op jouw gezondheid wordt opgedronken!”

Het begon twee weken geleden. Er verscheen een bericht op Facebook over het concept Uitgestelde Koffie. De enthousiaste reacties kwamen meteen. Een aantal kwamen samen, natuurlijk met een kop koffie,en vol energie werd gesproken over hoe we dit ook in Nijkerk kunnen realiseren. In Nijkerk zijn, net als overal, inwoners die het goed hebben en mensen met minder. Sommige van onze stadsgenoten komen elke maand maar net rond. Voor hen is een kop koffie drinken op het terras vaak niet weggelegd. Een andere groep, waaronder veel ouderen, komt moeilijk in de horeca omdat zij afhankelijk zijn van anderen. Hoe gaaf zou het zijn dat juist ook deze mensen gezellig op een terrasje kunnen zitten in de zomer, andere mensen kunnen ontmoeten en even de zorgen van alle dag vergeten door ‘een bakkie te doen’. Dat is ons uitgangspunt. Zeg nou zelf, samen koffie drinken is toch veel leuker dan alleen.

Natuurlijk hebben we ook gesproken met Nijkerkse horeca. En ze zijn, hoe kan het ook anders, net zo positief als wij. Maar we zijn er nog niet. Er moet nog heel veel gebeuren voor het eerste uitgestelde kopje koffie over de toog gaat. Wij zetten ons daar keihard voor in. De eerste stap is dat we jullie: alle Nijkerkers willen informeren en net zo enthousiast willen maken. Want jullie gaan straks dat uitgestelde kopje koffie bestellen!
Op een hele gemakkelijk manier kunnen we nog weer een beetje aardiger zijn voor elkaar. Samen maken we zo een mooier Nijkerk. Aardig zijn kost immers niets…. of hooguit een kopje koffie!
Trouwens, als je echt geen koffie lust, er is ook ‘uitgestelde thee’.”

 

'

Reacties

article
59542
Samen koffie drinken is veel gezelliger dan alleen. Vanuit dit idee van saamhorigheid, krijgt Nijkerk
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/59542/uitgestelde-koffie-nieuw-burgerinitiatief-voor-saamhorigheid/
2016-02-07T12:40:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2016/02/07123958/2014-08-Caldonazzo-Ely-013.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws