Succesvol tweede concert van Bach Consort Nijkerk

Foto:

Een tot de laatste plaats bezette St.Catharinakerk genoot afgelopen zaterdagmiddag met volle teugen van het tweede concert van Bach Consort Nijkerk onder leiding van Falco van Loon.

Het programma viel in zeer goede aarde. Het concert begon met het prachtige ‘Abendlied’ van J. Rheinberger, a capella gezongen door het koor. Het orkest mocht daarna schitteren in een concerto grosso van Händel om daarna koor en orkest samen te horen in één van Bachs meest bekende en geliefde cantates: BWV 140: ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Een langdurig en welgemeend applaus was dan ook op z’n plaats!
Om de officiële oprichting van Stichting Bach Consort Nijkerk te vieren werd alle aanwezigen na afloop nog een koud of warm drankje aangeboden.
2014-02-01-bach1144v
Zoals achterin het programmaboekje al stond geschreven, is de datum voor het volgende concert al bekend: 5 juli a.s. om 16.15 uur. 
Over het programma wordt nog nagedacht, maar u kunt er zeker van zijn dat het een prachtig concert wordt: mooie muziek, vertolkt door uitstekende musici, een sfeervolle ambiance en zeer laagdrempelig! Zeker de moeite waard om alvast te noteren.
bijdrage van Mathilde Dusol
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen