Vallei en Veluwe levert Nederlands jongste jeugddijkgraaf ooit

Foto: Vallei en Veluwe

Johannes van der Poel (15) is Nederlands jongste jeugddijkgraaf ooit. In het bijzijn van zijn familie en klasgenoten werd hij woensdagmiddag 17 februari in het waterschapskantoor van Waterschap Vallei en Veluwe in zijn nieuwe rol benoemd.

Zijn doel is jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen en zo het waterbewustzijn onder hen te vergroten.

Johannes van der Poel is sinds begin 2015 jeugdbestuurder van Waterschap Vallei en Veluwe. In december 2015 koos de jury hem unaniem tot jeugddijkgraaf. Hij is nu niet alleen de waterambassadeur van Waterschap Vallei en Veluwe, maar van alle 22 waterschappen in Nederland. “Het jeugdwaterschap brengt het werk van de waterschappen goed onder de aandacht bij de jongeren,” zegt dijkgraaf Tanja Klip-Martin. “Die bewustwording is nodig, want de jongeren van nu zijn de waterspecialisten van de toekomst. Jeugdbestuurders zoals Johannes, leveren daaraan een waardevolle bijdrage. Daar zijn wij als waterschap enorm blij mee.”

2016-02-17 Johannes van der Poel vallei en veluwe 2

Het jeugdwaterschap is sinds 2010 de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. De taak van jeugddijkgraaf is telkens voor een jaar. Johannes van der Poel is 4e jaars VMBO-leerling van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Hij focust zich met name op onderwijs. “Samen met de andere jeugdbestuurders ga ik aan de slag om leeftijdsgenoten te interesseren voor de waterwereld. Daarvoor zet ik me in via social media en met presentaties op scholen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen