Uitgestelde koffie Nijkerk vraagt uw hulp

Draagvlak is er voldoende, de organisatie is rond en de stickers en flyers voor de deelnemende horeca-ondernemers zijn gedrukt, dankzij een financiële bijdrage van Lions Nijkerk, en inmiddels uitgedeeld.

Nu dus een oproep aan alle Nijkerkers om na een bezoek aan café of terras ook een uitgestelde koffie af te rekenen voor iemand die dat ook goed kan gebruiken, maar (even) niet zelf kan betalen. Aardig zijn hoeft niet veel te kosten, hooguit een bakkie koffie.

Na de eerste berichtgevingen ging het snel! Inmiddels zijn er al acht horeca-ondernemers die meedoen en het aantal spontane aanmeldingen groeit nog steeds. Horeca kan zich uiteraard nog steeds bij ons aanmelden. Kade10, ’t Regthuys, Princesse, Coava (die nog niet eens open is), de Postkamer, Old Niekark, en zelfs de Intratuin doet mee! Inmiddels ook een locatie in Hoevelaken; De Gillende Keukenmeid. Het is belangrijk om te weten waar de uitgestelde koffie besteld en gedoneerd kan worden. Op de Facebookpagina van uitgestelde koffie Nijkerk staat een lijst met deelnemende horeca.

Horeca maakt zich zichtbaar voor de koffie-donatoren en de Uitgestelde koffie-gebruikers door een sticker op de deur. Zo is voor iedereen duidelijk dat daar uitgestelde koffie besteld kan worden (en gedoneerd natuurlijk). Uitleg krijgen gasten via een flyer en via het personeel. De eerste muntjes zitten al in de daarvoor bestemde glazen potten, zodat zichtbaar is dat er uitgestelde koffie klaar staat voor diegenen die dat om wat voor reden dan ook (even) niet kunnen betalen.

logo Nijkerk

Aan de informatie voor de potentiële bestellers wordt natuurlijk ook gedacht. De intermediairs zoals voedselbank, gebiedsteams, diaconie en andere keten-partners worden benaderd met flyers voor uitleg naar hun achterban die dat kopje koffie goed kan gebruiken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen