Meer statushouders naar Nijkerk

Foto: Google streetview

Eerder berichtten wij, dat de Provincie wil, dat Nijkerk meer statushouders huisvest. RTL nieuws heeft uitgezocht om hoeveel mensen het gaat.

2016-03-28 statushouders 1

In de eerste twee maanden van 2016 hebben 17 ex-asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning gekregen. Vanwege de gemeentegrootte moet Nijkerk in het eerste halfjaar van 2016 in totaal 48 mensen met een verblijfsvergunning een woning geven. Aan het begin van dit jaar had de gemeente nog een achterstand van 41 vergunninghouders. De komende maanden moeten dus nog 72 mensen een woning krijgen.

De statushouders gaan wonen nu in het theehuis, maar verhuizen binnenkort naar het zusterhuis. Dat is door de WSN opgeknapt, zodat iedere statushouders een eigen kamer heeft. Raadsleden hebben daar onlangs een bezoek gebracht.

Het theehuis moet voor 1 april ontruimd zijn. Dan wordt het gesloopt en kan de bouw van woningen naast Arkemheen beginnen. Het Zusterhuis is niet groot genoeg om alle statushouders te huisvesten. Onduidelijk is, hoe dat tekort aan opvang wordt opgelost. Dat is aldus RTL nieuws “in onderzoek”.

bron: RTL Nieuws

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden