Tekeningen nieuw zwembad openbaar

Wethouder Marly Klein was in haar nopjes, toen ze de tekeningen van het nieuwe zwembad kon laten zien.

Dat zwembad komt aan de Spoorkamp. Volgens Klein wordt er gebruik gemaakt van mooie materialen en zijn de kleuren zo op elkaar afgestemd, dat een goede sfeer in het bad ontstaat. Vanaf de  Amersfoortseweg zie je de entree met horeca en buitenterras.

Buiten
De ligweide komt tussen het bad (aan de kant van het wedstrijdbad) en de spoorwegtunnel (die momenteel gebouwd wordt). Rond het hele terrein komt een aarden wal, die voor voldoende privacy zorgt. Auto’s kunnen via een afslag op de rotonde bij Van den Bor naar het zwembad. Fietsers kunnen via het fietspad op de Amersfoortseweg naar het bad.

Binnen
Naast de horeca komt het peuterbad (maximaal 40 cm diep) en het doelgroepenbad (15 bij 10 meter). Dat bad heeft een beweegbare bodem (van 0 cm tot 2 meter). Na een glazen pui volgt het 8-baans wedstrijdbad, waarin deels ook een beweegbare bodem zit. Dat bad heeft een diep gedeelte (3,5 meter) ten behoeve van de duikvereniging.

Overleg
Het ontwerp is tot stand gekomen in overleg met Flevo, de triatlon afdeling van AVN, de trimvereniging en de duiksportvereniging. Dat ging prima op één punt na. Flevo wilde graag horeca, tribune en het wedstrijdbad met elkaar verbinden. Het college heeft toen besloten over het ontwerp en de visie van Flevo een second opinion te vragen. Die onafhankelijke partij gaf de voorkeur aan het ontwerp boven de visie van Flevo. Wethouder Klein: “Flevo heeft begrip voor de argumenten en ze blijven constructief meedoen.”

1 januari 2018 haalbaar
Tijdens de voorinschrijving hebben zich 8 bedrijven gemeld. Vijf voldeden aan de eisen. Aan één van die vijf wordt voor de zomervakantie de bouw gegund. In het laatste kwartaal van 2016 start de bouw en zo kan het bad op tijd in gebruik genomen worden.

 

in vogelvlucht, rechts de ligweide
in vogelvlucht, rechts de ligweide
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen