Kleur! Ook in de gemeente Nijkerk

Foto: rechtenvrij

De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert voor het derde jaar op rij de Nationale Tuinweek. Onder het thema ‘Kleur’ organiseert de afdeling Nijkerk / Hoevelaken tijdens deze tuinweek enkele ‘groene’ activiteiten op lokaal niveau.

Van 11 tot en met 18 juni 2016 organiseert de grootste tuinvereniging van Nederland allerhande activiteiten om mensen enthousiast te maken voor tuinieren met bloemen en planten.

Drijvende bloemarrangementen
Om de aandacht te vestigen op deze speciale landelijke week hebben leden van Groei & Bloei een aantal drijvende bloemarrangementen ontworpen. Vanaf maandagavond 13 juni tot en met zaterdag 18 juni kan men deze kleurige drijvende bloemarrangementen in rood, geel en blauw bewonderen in de vijvers van het Van Reenenpark in Nijkerk en in de vijver bij plan Middelaar in Hoevelaken.

“Alles draait om groen!”: Mooiste rotonde
Groei & Bloei-leden hebben van alle 30 rotondes in Nijkerk en Hoevelaken de 3 mooiste geselecteerd. De afdeling groen van de gemeente krijgt voor de aanleg en het onderhoud van de rotondes op 15 juni om 14.00 uur een Groei & Bloei certificaat uitgereikt.

Burgemeester opent Landelijke Open Tuinendag
Zaterdagmorgen 18 juni om 10 uur ’s ochtends zal Burgemeester Renkema aan het begin van deze Open Tuinendag een olijf planten. Dat zal gebeuren in de tuin van de Vredeskerk aan het Van Reenenpark in Nijkerk. Aansluitend zal de Stadsdichteres van Nijkerk Anita Mensink een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht voordragen.

Open Tuinendag
Het thema ‘Kleur’ is op zaterdag 18 juni ook te beleven in particuliere tuinen. In Nijkerk en Hoevelaken stellen 8 trotse tuinbezitters hun tuin gratis open voor bezoekers. Een fietsroute voert langs elke tuin. In tuin 4 in Nijkerkerveen is een stand van de Nijkerkse Bijenhoudersvereniging te vinden. Zij vertellen u alles over hun hobby.
De fietsroute voert van Nijkerk door het Hoevelakense Bos naar Hoevelaken. Zo kan men onderweg genieten van o.a. een typische boerderijtuin, een moderne stadstuin, een bostuin met waterpartijen, een kind- en een diervriendelijke tuin. Alle tuinbezitters hebben een ding met elkaar gemeen en dat is liefde voor de natuur, en alles wat groeit en bloeit. Graag willen zij deze delen met belangstellende tuinliefhebbers op deze jaarlijkse Open Tuinendag!
Het boekje met de beschrijving van de fietsroute en de tuinen kan men vanaf 10 juni voor €2,50 kopen bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk en bij Boekhandel Bruna in Hoevelaken. De bijgeleverde op te spelden badge dient als entreebewijs. De tuinen zijn opengesteld van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen