Poort van Nijkerck officieel in gebruik genomen

Burgemeester Gerard Renkema heeft vrijdagmiddag 10 juni de opening verricht van het appartementencomplex ‘Poort van Nijkerck’.

Dat deed hij door samen met ontwikkelaar Kees Kraaij een lint door te knippen. Helaas was de schaar bot, waardoor het enige tijd duurde voordat de nieuwe bewoners en de bouwpartners het resultaat van binnen konden aanschouwen. Het nieuwbouwproject op de hoek Frieswijkstraat / Callenbachstraat is in een jaar tijd gerealiseerd, iets langer dan op het schema stond. Met name door de natte winter kende het project iets vertraging.

Het complex telt een aantal luxe appartementen, een gezamenlijke tuin en een prachtig overdekt zwembad. Hoewel hij eigenlijk geen bouwplannen had kwam het project ‘Poort van Nijkerck’ Kees Kraaijmin of meer toevallig op zijn pad. ,,Ik werd benaderd door een Nijkerkse makelaar die mij vroeg of dat gebouw van de ABN-AMRO en de grond, wat al een tijd te koop stond, niets voor mij zou zijn. Aanvankelijk zag ik het niet zitten maar na een gesprek met enkele investeerders uit Nijkerk, Hendrik Sminck en Hilke Hoekstra, werd ik steeds enthousiaster.’ Architect Van Bokhorst uit Nijkerk heeft het plan getekend. Meer dan honderd zonnecollectoren op het dak zorgen voor genoeg stroom voor het zwembad, de parkeergarage, de centrale hallen, de lift en de tuinverlichting.

Als u een kijkje binnen wilt nemen, kunt u de fotoserie van Arjen Gerritsma en Kees van den Heuvel bekijken

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden