Eerste uitgestelde koffies geschonken

Foto: rechtenvrij

Trots houdt de eigenaar van Coava de eerste waardebonnen omhoog.

De waardebonnen vormen een actie, die is opgezet om de doelgroep van Uitgestelde Koffie Nijkerk te informeren over dit concept en de drempel te verlagen om een Uitgestelde Koffie te bestellen.

Na eerst in te zetten op algemene bekendheid van het fenomeen, waarbij horecagasten een extra koffie afrekenen voor iemand die dat om wat voor reden dan ook niet zelf kan betalen, vond dit burgerinitiatief het tijd om acties op te starten voor de doelgroep van Uitgestelde Koffie Nijkerk.

“Inmiddels is Uitgestelde Koffie goed bekend in de gemeente Nijkerk. Veel horeca-ondernemers in Nijkerk en Hoevelaken doen al mee en de eerste uitgestelde koffies zijn inmiddels afgerekend zodat de pot bij deelnemende horeca goed gevuld is”, zo verklaard Monique van Rooyen, één van de initiatiefnemers van Uitgestelde Koffie Nijkerk. “Er is met diverse intermediairs contact gelegd en een actie met waardebonnen is opgestart. Daarmee hopen we heel laagdrempelig meer info te verschaffen over het concept en het voor iedereen mogelijk te maken om met dit mooie weer een terrasje te pakken”, vult Tamar Kaijzer aan.
Meer acties zullen dit najaar volgen om ook anderen die dat goed kunnen gebruiken uit te nodigen om koffie te komen drinken bij de deelnemende horeca, zoals bewoners van een verzorgingshuis of vluchtelingen die in onze gemeente verblijven. De organisatie en horeca-ondernemers hopen nu eerst op een succesvol verloop van deze actie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen