Rotonde Amersfoortseweg/Vrouwenweg is de mooiste

Foto: rechtenvrij

In het kader van de Nationale Tuinweek heeft Groei& Bloei afdelingNijkerk/Hoevelaken, naast de jaarlijkse tuinkeuring, ook de dertig rotondes in de Gemeente Nijkerk gekeurd, onder het motto: ” Alles draait om Groen”.

Op zoek naar de mooiste rotonde heeft Groei & Bloei dertig rotondes gezien. Een aantal nog kaal en onaangelegd, maar soms ook met een prachtige boom, passend in het landschap. Tijdens de keuring zijn drie rotondes opgevallen:
1 Rotonde Amersfoortseweg/Vrouwenweg. Vooral in het voorjaar erg mooi goede vlakverdeling
2 Rotonde Van Tinbergenlaan/Van Ramshorstlaan. Een gelaagde langbloeiende beplanting .
3 Rotonde Westerdorpstraat/Koninginnenweg Een pas aangelegde rotonde die veelbelovend is.

Woensdag 15 juni  is op de afdeling Infra en Wijkbeheer een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan projectleider Groen, Alexander den Dikken bestaande uit een certificaat en een prachtige groene-rotondetaart .

Volgens Groei & Bloei wordt het openbare groen mooi en goed onderhouden. Er wordt aandacht geschonken aan het creëren van een groene leefomgeving, een voorbeeld is de wijk “De Terrassen”. Groei& Bloei volgt dan ook met belangstelling de ontwikkeling van de nieuwe wijk ”De Doornsteeg” waar bewoners meer inspraak zullen krijgen in de aankleding en inrichting van hun leefomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen