Vrijwilligers krijgen complimenten

Foto: Ely Hackmann

Vrijdag 17 juni organiseerde de gemeente een feestelijk evenement om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Deze avond werd gehouden in De Stuw.

Hiermee toonde de gemeente haar waardering aan alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ook werden een aantal bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Gezellige avond in De Stuw in Hoevelaken
2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 02

De vele vrijwilligers, ofwel lokale helden, die dagelijks in de weer zijn in de gemeente Nijkerk, verdienen een groot compliment. Zonder hen zou de gemeente Nijkerk veel minder leefbaar zijn. Deze inzet verdient ondersteuning, erkenning en complimenten. De vrijwilligers werden bedankt door wethouder Marly Klein: “Geen burgerparticipatie zonder vrijwilligers. Zij geven veel van hun energie én aandacht, om vaak naast hun werk of gezin, aanvullend tijd vrij te maken voor vrijwilligerswerk.”

Vrijwilligers leveren een heel belangrijke bijdrage aan de Nijkerkse samenleving, constateert wethouder Klein. Zij wijst onder meer op de vrijwilligers die altijd klaar staan voor de kerk, een sportvereniging of mensen die eenzaam zijn. “Het zou een heel verkilde samenleving zijn als we die vrijwilligers niet zouden hebben. Deze gezellige avond is wel het minste wat we voor alle vrijwilligers kunnen doen.”

Kandidaten compliment
2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 03

Voorafgaand aan het evenement heeft de gemeente gevraagd vrijwilligers te nomineren die in aanmerking komen voor het Vrijwilligerscompliment. De gemeente spreekt haar dank uit aan alle vrijwilligers, maar heeft de goede gewoonte om ieder jaar drie willekeurige vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Dit kan zijn vanwege bijzondere inzet, maar ook juist een vrijwilliger die minder zichtbaar is. Dit jaar werden de volgende personen in het zonnetje gezet:

Adinda van Bruggen van Dijk
2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 04
Zij is actief als kerkrentmeester bij de Eben-Haëzerkerk in Nijkerkerveen. Daarnaast helpt zij vanuit Sigma senioren met hun thuisadministratie, de zogenaamde formulierenhulp.Zij doet dat, omdat ze het leuk vindt om mensen te ontmoeten. “Bij Sigma help je mensen op weg en dat geeft veel voldoening.”, aldus VAn Bruggen van Dijk.

Gerard Tijmense
2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 05

Hij werd in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet van meer dan 25 jaar als vrijwilliger binnen tennisvereniging Sparta. Hij heeft hij de basis gelegd voor het vrijwilligerswerk bij de tennisvereniging en zelf heeft hij ook alle bestuursfuncties vervuld. Mooi om te vermelden is dat kinderen en kleinkinderen zijn goede voorbeeld volgen. Tijmense reageerde verbaasd: “Zo bijzonder ben ik niet.”

Guus Zernitz
2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 06

Zernitz is de grondlegger van de Kookgroep in Hoevelaken. Hij stuurt de Kookgroep aan, stelt de menu’s samen en brengt verse maaltijden op tafel met hulp van vrijwilligers. De Kookgroep blijkt een succes te zijn, want deze groeit ontzettend hard. Guus is rolstoel gebonden, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich in te zetten voor anderen. Zerntiz begon aan zijn kookgroep, omdat hij een oude man eenzam achter een raam zag zitten. Zernitz: “Dat moet toch anders kunnen en zo is het begonnen.”

2016-06-16 lokale helden vrijwilligers stuw sigma 01

Het vrijwilligerscompliment is georganiseerd door de gemeente Nijkerk in samenwerking met Sigma, Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden