Team HomeRide Nijkerk fietst 500 km voor het Kinderfonds

Foto: rechtenvrij

Team HomeRide Nijkerk doet op 25 en 26 juni mee aan HomeRide: de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze met 1000 andere wielrenners ruim 500 kilometer: van Maastricht naar Groningen.

Ze zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Team HomeRidenNijkerk fietst voor het RonaldMcDonaldhuis Utrecht. Op deze manier maken zij het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt. Het startschot klinkt op 25 juni om 12:00 uur in Maastricht.

2016-06-20 Home Ride onderweg

HomeRide is de enige wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zullen de eerste fietsers rond 09:00 uur finishen op de Vismarkt. In totaal doen er 62 teams mee.

2016-06-20 Home Ride 2

Het startschot klinkt in Maastricht, van daaruit fietsen de HomeRiders langs de Vakantiehuis Kindervallei richting Venlo. Vanuit Venlo gaat de tocht naar het Duitse Essen. Bij Gennep komen de fietsers weer Nederland binnen. Via Nijmegen, Arnhem en Deventer fietsen ze richting Zwolle om vervolgens in Groningen te finishen

Team HomeRide Nijkerk fietst voor het Huis Utrecht. Teamcaptain Peter van der Heijden “Veel van ons doen voor de tweede of de derde keer mee, voor mij is het de vijfde keer. En iedereen van ons heeft zo zijn eigen motivatie. Of je nu wel of niet gebruik hebt moeten maken van een Ronald McDonaldhuis, we hebben allemaal kinderen en kunnen ons het voorstellen dat je kind ernstig ziek is, en dan wil je natuurlijk zo dicht mogelijk bij je kind in de buurt zijn, het Ronald McDonald Kinderfonds maakt dit mogelijk”.

2016-06-20 Home Ride - Finish -  Lisanne Hartman -1 (35)

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Het is elke keer weer geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken. Alle HomeRiders maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben, en zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen kunnen krijgen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!”

Team HomeRideNijkerk bestaat uit Sander Heere, Dirk Thomassen, Cees van der Weiden, Marnix Weeda, Dick Huisman, Wim van Triest, Martijn van Ark, Edwin Janssen en Peter van der Heijden.

Sponsoren kan heel eenvoudig via deze site. http://www.homeride.nl/nl/teams/homeride-nijkerk-2016

Het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, met dertien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), twaalf Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen en drie vakantiehuizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen