Tweede keer 24 uur per dag doorwerken ‘tunnel’ Amersfoortseweg

Foto: Arjen Gerritsma

Van vrijdag 1 juli tot en met maandag 4 juli wordt doorgewerkt om een belangrijk onderdeel van de spooronderdoorgang aan de Amersfoortseweg te realiseren.

Dan wordt namelijk het 1.850.000 kilo wegende spoordek op zijn plek in het spoor gereden. De geluidsoverlast zal tijdens deze weekend-werkzaamheden veel minder zijn dan tijdens het weekend in mei, toen de aannemer ook dag en nacht aan het werk was.

Het inrijden van het spoordek vindt plaats in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli, volgens planning van ongeveer 00.30 tot 01.30 uur. Dit spoordek is op de locatie eerst voorgebouwd en vormt straks het dak van de tunnel. Voor het inrijden van het zware tunneldek worden zogenoemde SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter) ingezet. Deze platte wagens met heel veel wielen rijden met een snelheid van maximaal 5 km per uur. Voordat het dek naar zijn plek kan worden gereden, moeten eerst het spoor en de aanwezige grond verwijderd worden. Na het plaatsen van het dek wordt het spoor weer teruggebouwd. Dit alles gaat gebeuren in één weekend, waarin er geen treinen rijden.

Minder overlast
De verwachting is, dat de werkzaamheden niet voor veel overlast zorgen. Er zullen wel wat geluiden zijn van graafmachines, shovels, trilplaten en dumpers voor het afvoeren van spoorgrind en zand. Ook zal er in het weekend meer (vracht)verkeer zijn in de omgeving van het werk (Henri Nouwenstraat en Ds. Kuypersstraat). En omdat de werkzaamheden dag en nacht doorgaan, wordt de bouwplaats goed verlicht. Tijdens de werkzaamheden rijden er bovendien minder of geen treinen. De medewerkers proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk is. De omwonenden zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.
Kijktribune
Van 1 tot en met 4 juli gebeurt er veel op de bouwplaats. Om de werkzaamheden van dichtbij te kunnen volgen, staat er een tribune aan de noordzijde van het werkterrein (zijde rotonde Ds. Kuypersstraat). In verband met de veiligheid worden belangstellenden gevraagd om niet op andere locaties rondom de bouwplaats stil te blijven staan. De bouwplaats zelf is verboden terrein voor bezoekers. De werkzaamheden zijn ook live te volgen via http://www.bouwwebcam.nl/nijkerk .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen