Potverteren of toch niet?

Foto: Arjen Gerritsma

CDA en ChristenUnie/SGP in de Nijkerkse gemeenteraad vinden dat het huidige college van burgemeester en wethouders te veel geld uitgeeft zonder dat daar daadwerkelijk beleid aan is verbonden. Dat schrijft Wijnand Kooijmans in “De Stad Nijkerk”.

De twintig euro die het college wil korten op het rioolrecht vindt CDA-Fractievoorzitter Joop van Ruler een sigaar uit eigen doos voor de burger omdat de gemeente wettelijk geen winst mag maken op dit gebied. De drie coalitiepartijen daarentegen zijn van mening dat het college op de goede weg is en er daadwerkelijk sprake is van een kanteling van het beleid.
Volgens wethouder Wim van Veelen voert de gemeente een goed financieel beleid en worden problemen niet, zoals het CDA beweert, over de schutting gegooid en worden geen zaken naar de toekomst doorgeschoven.

Hans Boer (ChristenUnie/SGP) vindt het vreemd dat maar 28.000 euro wordt bezuinigd op sport op een totaalbedrag van 3,2 miljoen euro. Mede omdat dit ten koste gaat van het sociaal domein. Op verzoek van zijn partij wordt gekeken of meer kan worden gedaan om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen binnen de maatschappij.

CDA en ChristenUnie/SGP stemden tegen de voorjaarsnota.

bron: De Stad NIjkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden