Man overvallen in steegje in Nijkerk

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Een man die na de sportmarathon in Nijkerk was uitgegaan in een café aan de Singel in Nijkerk, werd nadat hij het café had verlaten door twee onbekende mannen overvallen.

Het slachtoffer kwam op zondag 19 juni omstreeks 01.00 uur in het café aan en verliet deze ongeveer anderhalf uur later (02.30 uur).

Vervolgens liep het slachtoffer via de Singel, de Kloosterstraat in. Halverwege de Kloosterstraat is een steegje waar het slachtoffer door twee personen werd aangesproken. Dit steegje komt uit op de Verlaat. Op dat moment was het slachtoffer alleen. Dit zou omstreeks 02:50 uur zijn geweest. De twee mannen spraken het slachtoffer aan en wilden geld. Daarbij kwam het tot een handgemeen. Het slachtoffer stond zijn geld aan hen af. Toen duidelijk was dat het slachtoffer niets meer had, zijn de verdachten via het steegje weggelopen richting de Verlaat. Dit was omstreeks 03.10 uur.

Signalement

Het slachtoffer gaf de volgende signalementen door:

  • Eén persoon had duidelijk de leiding. Deze heeft twee keer het slachtoffer een duw gegeven en zijn bril gepakt. Het gaat om een man, lichtgetint, mogelijk Marokkaans of Turks, lengte ongeveer 1.70 centimeter, normaal postuur, leeftijd ongeveer 25 tot 30 jaar, kleding onbekend; geen bril, nette verschijning.
  • De tweede persoon keek een beetje toe. Dit was ook een man, lichtgetint, mogelijk Marokkaans of Turks, lengte ongeveer 1.65 centimeter,normaal postuur, leeftijd ongeveer 25 tot 30 jaar, kleding onbekend, nette verschijning.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen