CDA: aanbieders van hulp lastig te vinden

Foto: CDA

“Sociale Kaart” moet oplossing bieden

In 2013 is de gemeente verantwoordelijk geworden voor verschillende zorgtaken. Het CDA schrijft in en persbericht, dat er door meerdere instellingen veel hulp wordt geboden. De partij is echter ook van mening, dat het wchter wel lastig om die activiteiten te vinden.

Het CDA heeft daarom het college gevraagd een Sociale Kaart  te ontwikkelen. Via deze kaart kunnen veel activiteiten gemakkelijk gevonden worden. Vragen zoals: waar kan ik samen met andere ouderen eten, of waar kan ik iemand vinden die mij wil ondersteunen om mijn financiën weer op orde te krijgen, moeten door de kaart beantwoord kunnen worden.

Cisca van Drie: “Op dit moment wordt er steeds vaker een beroep gedaan op uw zelfredzaamheid. Maar het is van groot belang dat u weet waar u deze informatie kunt vinden en dat deze informatie goed bijgehouden wordt.” Wethouder Aboyaakoub heeft namens het college toegezegd dat de sociale kaart voor onze gemeente in 2017 klaar zal zijn. Het CDA is hier blij mee en zal dit met aandacht blijven volgen. Trudy Doornhof: “ Wij mogen trots zijn op onze gemeente waar veel verenigingen, stichtingen en kerken op verschillende manieren hulp bieden aan anderen. Ook zij verdienen het dat u hun activiteiten makkelijk kunt vinden en er gebruik van kunt maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen