Binnenstad autovrij

Foto: rechtenvrij

De binnenstad van Nijkerk moet grotendeels autovrij worden. Dat schrijft Wijnand Kooijmans in  De Stad Nijkerk

Daarnaast moeten nieuwe parkeerlocaties worden gerealiseerd en moet worden afgezien van de aanleg van een tunnel in de Torenstraat. Dat zijn enkele van de belangrijkste aanbevelingen in het verkeersplan voor de binnenstad van Nijkerk in het kader van ‘Aantrekkelijk Nijkerk.’ Het is opgesteld door de Anteagroup in opdracht van de werkgroep verkeersplan binnenstad Nijkerk.

Gebleken is dat er veel klachten zijn over overlast door bezoekers van de binnenstad als gevolg van vracht-, auto- en fietsverkeer. Hier valt dus, zo wordt geconcludeerd, duidelijk winst te maken. Ingezet wordt op een duidelijke afbakening van een groot voetgangersgebied. Uitgangspunt is dat tussen 11 en 17.30 uur alle gemotoriseerd verkeer in het voetgangersgebied wordt verboden. Tussen 17.30 en 11 uur de volgende dag is alleen laden en lossen toegestaan. Voor het gehele gebied binnen de binnenring moet een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur gaan gelden. Het aantal ontheffingen moet tot een minimum worden beperkt.

Het aantal plekken waar kan worden geparkeerd moet, zo geven de onderzoekers aan, worden beperkt. In stand moeten worden gehouden de garages bij de Oosterpoort, het Wheemplein, de Bonte Koe en de P & R bij het NS-station. Nieuwe parkeergarages zijn gedacht in de Havenkom en op het Kerkplein. In het laatste geval gaat het om de voormalige Jumbo supermarkt.

bron: De Stad Nijkerk

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen