Druk op SRO voor meer zwemuren had succes

Foto: Arjen Gerritsma

Bad Bloemendal ging vaker open, omdat het CDA in jul daarom vroeg.

Dat valt op te maken in de brief van het college aan die partij. Raadslid Doornhof had in juli gevraagd om ruimere openingstijden van bad Bloemendal. Daarop nam het college contact op met exploitant SRO en die deed de deuren voor vrij zwemmen vervolgens vaker open.

De Slag

Zwembad De Slag zou eerst vijf weken in de zomer helemaal op slot gaan. Na telefonisch overleg werd dat besluit van de SRO terug gedraaid en ging het bad beperkt open. Daar kwamen na de CDAbrief nog wat uren bij.

Kosten-Baten

Overigens heeft de gemeente in 22009 met de SRO afgesproken, dat de SRO een kosten-baten-analyse maakt. Op basis daarvan worden de openingstijden door de SRO bepaald. Dat moet wel kostendekkend zijn.

Nieuwe zwembad

Doornhof wilde ook nog weten, of dat gedoe met die beperkte uren nog gevolgen heeft voor het nieuwe zwembad. Het college legt die link niet. Ook al niet, omdat de exploitant van dat bad nog niet bekend is. De uitgangspunten voor die exploitatie moeten nog bedacht worden. Daar zou bijvoorbeeld een bepaling over het minimaal aantal uren in kunnen komen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen