Dagcentra WELZIN naar Parochiehuis Sint Jan

Foto: WELZIN

Met ingang van 29 augustus jl. zijn de drie voormalige dagcentra van WELZIN in Nijkerk, ‘t Hofhuus, De Wending en Ontmoeting de Heerd, samengebracht onder één dak

Het is een zaal van het Parochiehuis St. Jan. De verschillende dagcentra gaan vanaf nu ook verder onder één naam: Ontmoetingscentrum Nijkerk.

Ontmoetingscentrum Nijkerk

De nieuwe locatie ligt middenin het centrum van Nijkerk, is laagdrempelig en goed toegankelijk voor bezoekers. Daarnaast kan door de samenvoeging van dagcentra een breder aanbod aan activiteiten worden geboden aan bezoekers. Er zijn tal van activiteiten, zoals creatieve activiteiten, muziek of spel. Bovendien wordt intensief samengewerkt met Huize Sint Jozef. Daar kunnen de bezoekers onder andere aan sport en spel meedoen.

Ontmoetingscentrum Nijkerk ontvangt wekelijks bezoekers die te maken hebben met een beginnende dementie of psychische of lichamelijke problematiek. De activiteiten hebben als doel om sociaal contact te stimuleren, structuur te bieden, zelfredzaamheid te bevorderen en gevoel van eigenwaarde te vergroten. Ontmoeting en zingeving staan hierbij centraal. Er wordt goed gekeken naar ieders mogelijkheden, interesses en talenten. Dit alles onder leiding van een activiteitencoach, ondersteund door een vaste groep vrijwilligers.

Voor mantelzorgers start het Ontmoetingscentrum een mantelzorggroep, in samenwerking met Stichting Sigma. Daarnaast biedt Welzin lezingen, themabijeenkomsten en ontspannende activiteiten voor mantelzorgers. Desgewenst kunnen mantelzorgers als vrijwilliger meehelpen tijdens de dagactiviteiten.

Praktische informatie Ontmoetingscentrum Nijkerk
Locatie: Parochiehuis Sint Jan.
Adres: Holkerstraat 36, 3861 CE in Nijkerk.
Tel: 06 – 203 50 745.
E-mail: [email protected]
Geopend: wekelijks op maandag, dinsdag en donderdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen