Nijkerk helpt NU met constructie-kits

Foto:

Stichting Nijkerk helpt NU wil met het ingezamelde bedrag de door de storm en vloedgolf getroffen mensen op de Filipijnen helpen met shelter-pakketten. Daarmee kan door de mensen zelf, samen met het aanwezige sloophout weer een nieuw onderkomen gebouwd worden. De pakketten worden deze en de komende weken uitgedeeld. 

Gerko Boender uit Nijkerk was zelf in het rampgebied voor het verlenen van hulp. “De mensen daar zijn enorm dankbaar en pakken alle mogelijkheden aan”. Hij zag de enorme verwoesting van dichtbij en de radeloosheid van de mensen. Hij reisde samen met zijn collega’s van Rescuenet als vrijwilliger naar de Filipijnen en hielp met verbinden en eerste hulp, maar ook met het ruimen van de dode lichamen. De burgemeester van Tanauan overhandigde een emotionele bedankbrief. Gerko: “Doordat de burgemeester goed contact had met de wijkhoofden was er ondanks de verwoesting toch nog een systeem wat weer op gang kwam”. Inmiddels verschuift de hulpvraag meer van medische noodhulp naar bieden van onderdak.
De pakketten bevatten gereedschap zoals een hamer, zaag en spijkers, en ook een zeil, dat bescherming tegen de regen kan geven. Ze kosten circa € 14 euro per stuk. Artsen zonder Grenzen zorgt voor de inkoop elders op de Filipijnen en transport. Zij hebben dit op touw gezet. Door de bijdrage uit Nijkerk kunnen in ieder geval 700 pakketten worden betaald. Hopelijk nog meer, want de inzamelingsactie loopt nog door.
De eerste pakketten zijn uitgedeeld, en de hulpverleners rapporteerden “dat er een concert van bouwgeluiden opsteeg”, de kits werden direct in gebruik genomen, terwijl ze er nog bij stonden. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen