CDA blij met verwijdering paal

Foto: gemeente

Nadat het CDA eerder vragen heeft gesteld over de wegafsluiting tussen de Botter en de Valeriaan, heeft het college nu besloten deze beweegbare paal definitief te verwijderen.

Oppositiepartij CDA is daar blij mee, maar plaatst ook een kanttekening bij dit besluit.

Toch ook maar een camera?

Fractievoorzitter Joop van Ruler: “Wij zijn blij dat het college de problematiek heeft onderkend en nu heeft besloten de paal volledig te verwijderen. De doorsteek wordt vormgegeven als fietspad en blijft toegankelijk voor hulpdiensten. Over dat laatste hebben wij nog aanvullende vragen gesteld. Ons is verzekerd dat het fietspad voldoende breed wordt, zodat alle hulpverleningsvoertuigen, dus ook grote brandweervoertuigen gebruik kunnen maken van deze doorsteek.”

Daarmee is de discussie volgens Van Ruler nog niet helemaal afgerond: “Hoewel het niet is toegestaan bestaat er toch een risico dat sluipverkeer deze route gaat gebruiken. Daarom sluiten wij niet uit dat er uiteindelijk alsnog een camera geplaatst moet worden. Een optie die het college vooralsnog nadrukkelijk afwijst. ”

Gelet op de eerdere discussies rondom de afsluiting zal de gemeente Nijkerk het fietspad pas aanleggen nadat de eventuele bezwaren- en beroepsprocedures zijn afgerond. Van Ruler: “wij zijn benieuwd naar de reacties van de bewoners van deze wijk. Wij hopen dat met deze maatregel een voor alle bewoners acceptabele oplossing is gevonden. Mocht dat niet zo zijn dan horen wij dat graag.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen