Taalpunt is open

Foto:

Vandaag is in de bibliotheek van Nijkerk het Taalpunt geopend door wethouder Marly Klein. Tijdens een taallunch voor genodigden sprak de wethouder over het belang van taal. 

Het Taalpunt is bedoeld voor mensen, die hun taalvaardigheden willen verbeteren. Verschillende organisaties werken samen in het Taalpunt. 
Door de samenwerking zijn er verschillende mogelijkheden om uw kennis van de Nederlandse taal te vergroten. U kunt een keuze maken uit de volgende trajecten
Taalcursus
Wilt u beter Nederlands leren lezen en schrijven? In de bibliotheek wordt een cursus Nederlands gegeven. Een docent van ROC Landstede verzorgt de cursus. De cursus wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Voor een intakegesprek kan gebeld worden met: 088-8507857. Deelname is gratis.
Oefenen.nl
Via www.oefenen.nl kan iedereen zijn taalvaardigheden verbeteren. Deze site is thuis en via alle computers in de bibliotheek gratis te gebruiken. U kunt voor het gebruik van de site een account aanvragen. Oefenen.nl bevat het programma  “Lees en schrijf!”. Dit zijn  lessen voor mensen die in Nederland zijn geboren. Het programma “Taalklas” is bedoeld voor anderstaligen.
Eenvoudige boeken
In de bibliotheek van Nijkerk kunnen boeken worden geleend voor het leren van de Nederlandse taal. Er zijn ook eenvoudige lees- en informatieboeken voor volwassenen. Deze boeken staan bij elkaar in een speciale kast. U kunt al een lidmaatschap van de bibliotheek nemen voor € 6,50 per jaar.
Conversatiegroep
Voor ingeburgerde vluchtelingenvrouwen organiseert Vluchtelingenwerk een conversatiegroep. Doel van deze groep is om het Nederlands op peil te houden, en nieuwe contacten te leggen. De groep komt wekelijks bij elkaar in de bibliotheek. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Vluchtelingenwerk, Frieswijkstraat 97. Het telefoonnummer van Vluchtelingenwerk is: 033-2451022. Drie keer per week is er een spreekuur: maandag van 10.00 uur -11.00 uur, woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.
Formulierenhulp
Sigma helpt mensen met het invullen van formulieren. Hiervoor wordt zowel in Hoevelaken als in Nijkerk een spreekuur gehouden. In Nijkerk wordt het spreekuur iedere donderdag gehouden van 9.00 uur tot 11.00 uur in het kantoor van Sigma, Oosterstraat 8. In Hoevelaken kan men iedere donderdag terecht van 9.00 uur tot 10.30 uur in het kantoor aan Sportweg 25. 
Ongeveer 1,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met taal. Zij vinden het lastig om officiële brieven te begrijpen, om te mailen, formulieren in te vullen of om voor te lezen. 70 % van deze mensen is in Nederland geboren. De helft ondervindt moeilijkheden bij het vinden van betaald of onbetaald werk. In veel plaatsen werken organisaties samen om deze mensen hulp te bieden. Dat gebeurt nu ook in Nijkerk. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen