CDA wil snellere aanleg glasvezelnetwerk

Ook in 2014 maakte het CDA zich druk over glasvezel
Ook in 2014 maakte het CDA zich druk over glasvezel
Foto: rechtenvrij

Het CDA zet zich al langer in om een glasvezelnetwerk in het buitengebied te realiseren. Er zijn nu door het college de eerste stappen gezet, maar het CDA vindt dat het allemaal te lang duurt.

De CDA fractie heeft tijdens de raadsvergadering het college gevraagd de aanleg van het glasvezelnetwerk te versnellen. Hoewel de gemeente Nijkerk het convenant heeft getekend met het bedrijf dat de aanleg gaat verzorgen (C.I.F. BV), lijkt het nog wel even te duren voordat het netwerk daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Vaart er in houden

Harry Bokkers
CDA fractielid Harry Bokkers: “Het is goed nieuws dat het convenant nu is getekend. Er is een belangrijke stap gezet, maar er moet nog veel gebeuren.”
Eerst wordt de haalbaarheid van een glasvezelnetwerk in het buitengebied onderzocht. De inventarisatie van deelnemers, aangeduid als vraagbundeling, zal in Nijkerk in de loop van 2017 worden uitgevoerd. Bij voldoende deelnemers wordt in 2018 en 2019 het netwerk gerealiseerd.
Bokkers: “Het CDA heeft het college gevraagd zich in te zetten om zowel de vraagbundeling als de uitvoering naar voren te halen, zodat onze inwoners in het buitengebied eerder over een glasvezelnetwerk kunnen beschikken. Laten we vooral de vaart er inhouden.“

Discussie in de raad

De vragen van het CDA leidde tot enige discussie in de raad. Uiteindelijk is besloten het onderwerp te agenderen voor een volgende commissievergadering, zodat over de nu voorliggende plannen de discussie met het college kan worden aangegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen