Minister Schippers opent expositie (video)

Foto: viceobeeld nijkerk.nieuws.nl

Zaterdag 24 september werd in Huize de Brink een bijzondere expositie van Yvonne Vermeulen geopend. Minister Edith Schippers kwam er voor uit Baarn.

Wie is Yvonne Vermeulen

Ze schrijft op haar site: “Ooit begonnen met tekenen en schilderen bij een Amerikaanse Kunst Academie in 1964, werd ik in 1994 geraakt door het opglazuren van porselein. Geïnspireerd door vormen in de natuur en andere onbereikbare structuren ben ik de toepassingen op keramiek gaan ontdekken. De elementen lucht, aarde, water en vuur alsmede organische vormen zijn duidelijk aanwezig in mijn werk. Ook culturen beïnvloeden het kleurige lijnenspel op het porselein. Perfect en niet volmaakt. Glad en ruw, alle objecten zijn unica. Het keramiek wordt vervaardigd uit steengoedklei en porselein. Klei geeft een fantastische ontwikkeling in een proces dat je ziet groeien onder je handen en dat na verhitting pas zijn definitieve vorm onthult. Steeds op zoek en experimenteren naar nieuwe vormen, technieken en dessins blijven een uitdaging voor mij.

Beeldend kunstenaar Yvonne Vermeulen huurt vanaf 1 september een deel van de begane grond in Huize de Brink. Ze weet niet, hoe lang ze daar kan b;lijven. In oktober komen eventuele kopers van het pand kijken.

De expositie is  op afspraak geopend (06 41209064)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen