Verkeersplan voor meer aantrekkelijke en veilige binnenstad

Foto: Arjen Gerritsma

Het Platform Binnenstad Nijkerk is klaar met het verkeersplan.

Op de terugkomstavond 10 oktober in De Schakel leggen de samenstellers verantwoording af over wat zij met de reacties hebben gedaan. Jan van de Brink:” Mochten er die avond blijken dat er fouten in het Verkeersplan staan of dat er na ampele overweging toch beter is om iets toch anders te doen, dan zullen wij niet schromen het plan daarop aan te passen.”

Volgens Het Platform Binnenstad Nijkerk wordt met het plan de binnenstad aantrekkelijker om in te winkelen, wonen en verblijven. Dit o.a. dankzij een autovrije binnenstad, met minder doorgaand verkeer op de binnencentrumring en centraal parkeren op goed bereikbare bronpunten.

Niet meer overal en altijd met auto in centrum

Jan van den Brink, voorzitter van de werkgroep verkeer: “Wij denken dat onze binnenstad zeer in kwaliteit verbetert met dit plan. Het is een ingrijpend plan, maar dat is ook nodig willen we de problemen van de binnenstad echt aanpakken.
Met alle voordelen die het plan biedt zal het voor inwoners en ondernemers ook wennen zijn. Bijvoorbeeld omdat je niet meer overal en altijd met de auto of vrachtwagen kunt rondrijden in de binnenstad. Of dat sommige rijrichtingen gaan veranderen. Dit zijn maatregelen die de binnenstad meer aantrekkelijk en veilig maken, maar die wel van mensen aanpassing van gedrag vragen. Natuurlijk hebben we hierbij belangen van ondernemers zeer serieus genomen. Binnen de uitgangspunten van de Visie “Aantrekkelijk Nijkerk”, hebben we in goed overleg met betrokkenen zo veel mogelijk gezocht naar maatwerkoplossingen”.

Maatwerkoplossingen

Nieuwe maatwerkoplossingen ten opzichte van het concept-plan zijn o.a.: auto te gast rondom de Grote Kerk, met fietsen toegestaan op o.a. het Verlaat, de Catharinastraat, het Molenplein en gedeelte van de Kolkstraat; extra gehandicaptenparkeerplaatsen en Shop & Go plekken; handhaving huidig eenrichtingverkeer Holkerstraat en extra laad- en losplek op de hoek Nieuwstraat/Torenstraat.

Het Platform Binnenstad Nijkerk zal het definitieve verkeersplan binnenkort voor besluitvorming aanbieden aan de gemeente. Het plan is hier te lezen.

2016-10-07-overzicht-verkeersplan

 

Dossier: Samen aan zet
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen