Bouw school Doornsteeg vervroegd

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De nieuwbouw van een school in de wijk Doornsteeg in Nijkerk wordt een jaar vervroegd. Dat schrijft Wijnand Kooymans in De Stad Nijkerk.

,,Dat is”, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub, ,,een gevolg dat het tempo waarin de woningen verrijzen aanzienlijk hoger ligt dan waar aanvankelijk van werd uitgegaan.” Met de nieuwbouw is een bedrag van ruim twee miljoen euro gemoeid.

 

Bouw in 2018

Het wordt een nevenvesting van school Holk. Het eerste deel wordt gebouwd in 2018, in dat jaar wordt gestart met de voorbereiding van het tweede deel van de school. De gemeenteraad wordt gevraagd nu een voorbereidingskrediet van 270.000 euro beschikbaar te stellen.

De leegstand van enkele lokalen in de eerste jaren kan worden benut voor huisvestiging van leerlingen van basisschool De Hoeksteen. Wethouder Aboyaakoub prijst zich gelukkig geen aanvragen van scholen af te moeten wijzen. Dat maakt dat de gemeente 4,7 miljoen in het onderwijs steekt. ,,Ik ben bijzonder tevreden met de samenwerking tussen alle scholen. Dat maakt dat bij renovatie of nieuwbouw in andere scholen lokalen beschikbaar zijn voor de tijdelijke opvang van leerlingen.”

Andere plannen

Twee noodlokalen van school Holk verhuizen naar de basisschool De Hoeksteen in verband met de snelle groei van het aantal leerlingen op deze laatste school. In Nijkerkerveen vindt nieuwbouw plaats van zowel de Johannes Calvijnschool als de C.J. van Rootselaarschool, tegelijk met het dorpshuis. De Oranje Nassauschool wordt gerenoveerd. In 2012 is al geconstateerd dat het gebouw ernstig is verouderd.

bron: De Stad Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen