Wethouder Klein ontvangt nieuw boekje over archeologie

Foto: foto OpticaFoto Nijkerk, G. van de Veen

Wethouder Marly Klein ontving woensdag 2 november het boekje ‘Archeologisch onderzoek in de tuin van Museum Nijkerk’ uit handen van de auteur, Theo Slijkerman.

Onderzoek tijdens verbouwing Museum Nijkerk

Het boekje geeft op luchtige wijze, geïllustreerd met veel foto’s en illustraties, een weergave van het archeologisch onderzoek uit 2014. Vrijwilligers van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN), afdeling Vallei en Eemland, hebben vóór de bouw van de nieuwe werkruimte van het museum het archeologisch onderzoek verricht. De resultaten zijn nu beschikbaar in een prettig en toegankelijk leesbare versie, geschikt voor een breed publiek. De auteur heeft zelf aan het onderzoek meegewerkt en het boekje geschreven op uitnodiging van de AWN , die hiermee meer belangstelling voor archeologie wil kweken .

Het boekje is alleen te koop in de winkel van Museum Nijkerk. Tot 1 januari 2017 voor de introductieprijs van € 5,-, daarna € 7,50. Leuk om te hebben en om cadeau te geven.

Uit het boekje

2016-11-02-boekje_archeologie-museum-2nov2016

De gevonden sporen en vondsten in de tuin van Museum Nijkerk tonen de eeuwenoude bewoning langs de Venestraat aan. Zo is er een bodem van een bekertje uit de 13e eeuw aangetroffen. Dit restant behoort tot het vroegste aardewerk dat tot op heden is gevonden in de historische kern van Nijkerk. De auteur waagt zich aan een hypothese over de Brede Beek, maar beschrijft ook concreet hoe de gevonden waterput is gemaakt. Voor wie meer wil weten over archeologie of daar in wil grasduinen is een lijstje met interessante websites opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen