Werkstraffen Super de Boer-ondernemers na miljoenenfraude

Foto: nijkerk.nieuws.nl

ARNHEM – Twee ondernemers uit Hoevelaken en één uit Nijkerk zijn veroordeeld tot werkstraffen voor belastingfraude. Dat meldt omroep Gelderland.

De drie personen waren franchisenemer van de voormalige supermarktketen Super de Boer en deden onder andere een onjuiste aangifte van hun inkomstenbelasting.

De zaak  begon te rollen na een boekenonderzoek in mei 2008. Toen ontdekte de Belastingdienst dat een franchisenemer van een Super de Boer in Ede te weinig omzet had opgegeven. Na verder onderzoek bleken drie andere franchisenemers op vermoedelijk dezelfde manier gefraudeerd te hebben.

Geld in eigen zak steken

De ondernemers gebruikten onder meer de ‘retourknop’ op hun kassa om de Belastingdienst op te lichten. Zij drukten geregeld op deze knop, zonder dat iemand iets terug kwam brengen. Het geld staken de ondernemers vervolgens in hun eigen zak. Daardoor bleef het geld uit de boeken en hoefden ze er geen belasting over te betalen.

Werkstraffen en geldboete

De twee personen uit Hoevelaken – 63 en 55 jaar oud – kregen een werkstraf van 120 uur. De 61-jarige ondernemer uit Nijkerk hoorde van de rechtbank in Arnhem een werkstraf van 40 uur. Laatstgenoemde werd alleen schuldig bevonden aan het doen van onjuiste aangifte van inkomstenbelasting.

bron: omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen