Kaarten voor voorstelling Johan Goossens te koop

Foto: Merlijn Doomernik

De kunstklassen havo en vwo van het Corlaer College nemen deel aan het project ‘adopteer een voorstelling’ in samenwerking met Theater Stroud Putten.

De leerlingen bereiden de voorstelling voor. Zo is er een pers werkgroep, ontvangst werkgroep, kaartverkoop groep, CollegeTour werkgroep. Marit ter Hennepe: “Als leerlingen van het Corlaer College vinden wij het heel leuk dat we de kans krijgen dit te doen. We leren veel organiseren, wat er allemaal aan een voorstelling voorafgaat,het is een bijzondere leerzame ervaring.”

De leerlingen krijgen hulp van Astrid van Schaik en Rosemarie Landman van Theater Stroud. Dit jaar is de voorstelling ‘Daglicht’ van Johan Goossens geaopteerd. Op donderdag 1 december 2016 geeft Johan Goossens deze voorstelling in Theater Stroud, in Putten en niet op het Corlaer College, zoals eerder gemeld.

Johan Goossens brak eind 2014 door met zijn zeer grappige boek ‘Wie heeft er wél een boek bij zich?’, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als leraar op een ROC in Amsterdam. In zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Daglicht’ probeert de schrijver, leraar en cabaretier Johan Goossens zich te settelen. Hij vindt een fijn huis dat zelfs de goedkeuring van zijn ouders kan wegdragen. Hij sluit een soort vrede met zijn leerlingen. Hij trekt zich terug in een klooster voor een retraite. Maar de broeder geeft hem de WiFi-code… Openhartig, met veel zelfspot en gevoel voor ironie, vertelt hij over zijn leven. Tussen zijn verhalen door zingt Johan zijn prachtige, gevoelige en soms hilarische liedjes, die doen denken aan het beste van Herman Finkers, Jaap Fischer en Brigitte Kaandorp. Goossens’ vorige show ‘Leer mij de mensen’ kennen werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013.
De kaarten zijn verkrijgbaar op www.theaterstroud.nl.
De kaarten kosten €17,- (voor leerlingen van het Corlaer College €15,-). Aanvang van de show is om 20.00 uur.

Leerlingen van de CollegeTour werkgroep hebben vragen voorbereid om aan Johan Goossens te stellen. Dus blijf na de voorstelling nog even zitten en neem de kans om Johan Goossens nog wat beter te leren kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen