Nijkerk 3e in Samen Sterker Fonds (video)

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Het eerste jaar werd het Nijkerkse initiatief “Uit in Nijkerk” derde, in 2015 werd de app “De Lokaler” tweede en dit jaar werd het Platform Binnenstad derde.

Won vorig jaar Spakenburg, nu ging Ermelo met de hoofdprijs (€ 22.500,-) naar huis.

Ely Hackmann was erbij en maakte deze reportage

 1. Gemeente Ermelo

Ermelo Centraal heeft als doel het NS-station Ermelo en de directe stationsomgeving om te vormen tot een dynamische plek waar werken, leren, reizen en recreëren samenkomen. Ermelo Centraal bouwt aan een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig deelnemer zijn. Ermelo Centraal toont de synergie die ontstaat wanneer lokale ondernemers en zorginstellingen de handen ineenslaan.

2. Gemeente Bunschoten

Met brasserie De Haven realiseert het zorgcentrum De Haven een laagdrempelige verbindende en gezellige ontmoetingsplek voor bewoners, bezoekers en medewerkers. In de brasserie werken mensen met een verstandelijke beperking. Een plek waar je je thuis en veilig voelt, je elkaar ontmoet en (mee)genieten van contact, aandacht, welzijnsactiviteiten en lekker eten en drinken.

3. Gemeente Nijkerk

Het Platform Binnenstad Nijkerk maakt de binnenstad van Nijkerk nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners. Een kloppend economisch hart, verleidelijk om te komen winkelen. Een levendige en gezellige plek, waar je uitstekend woont of gewoon graag bent. Om dat te bereiken slaan inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en belangenorganisaties de handen ineen. Met de concrete uitwerking van een gezamenlijke visie en bijbehorend plan geven zij een impuls aan een vitale en karakteristieke binnenstad.

Harderwijk werd vierde met Endura en Putten sloot de rij met OnuitPutte(n)lijk Duurzaam

Het  Samen Sterker Fonds

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Via het Samen Sterker Fonds neemt de bank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid of educatie in de gemeenten waar de Randmerenkantoren zijn gevestigd: Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Voor de volgende editie van het Samen Sterker Fonds is Rabobank Randmeren op zoek naar nieuwe initiatieven. Hierbij is het belangrijk dat de initiatieven tot stand komen door, of leiden tot samenwerking tussen meerdere partijen. Meer weten? Stuur een mail naar: [email protected]

De app waar wethouder Van Loozen het over heeft en waarmee in de zaa; gestemd kon worden, is gemaakt door Nijkerker Jeroen van Dijk, werkzaam bij Enrise

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen