BHN onder indruk van Vreugdenhil

Foto: Ely Hackmann

Afgelopen woensdag – 30 november -maakte de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk een uitstapje naar Vreugdenhil.

De belangstelling was groot en terecht. Vreugdenhil is een grote onderneming en gehuisvest in een up-to-date modern kantoorgebouw.

Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods produceert instant melkpoeders om melk uit een glas te drinken, maar ook melkpoeders als ingrediënt voor bijvoorbeeld chocolade, ijs, zuivelproducten, koek en culinaire toepassingen. Dat melkpoeder exporteren ze naar 130 landen. 75% daarvan gaat naar landen buiten Europa.

2016-11-29-vreugdenhill-ely-005

De onderneming heeft fabrieken in Barneveld, Gorinchem en Scharsterbrug en ongeveer 400 mensen in dienst. Ongeveer zeventig daarvan werken op het hoofdkantoor op het bedrijenterrein Arkerpoort (langs de A28). De totale omzet bedraagt 650 miljoen euro en die omzet neemt toe. Al was het maar, omdat de wereldbevolking blijft groeien.

2016-11-29-vreugdenhill-ely-003

Het bedrijf beheerst de hele keten. “Van gras tot glas”, zo zei directeur Jan Vreugdenhil. Hij vertegenwoordigt de derde generatie Vreugdenhil in de onderneming, die in 2016 1200 miljard kilo melk (van 900 melkveehouders) verwerkt. Dat is overigens 10% van de Nederlandse melkproductie.

2016-11-29-vreugdenhill-ely-004

Het kantoor

2016-11-29-vreugdenhill-ely-001

Het gebouw is  “BREEAM outstanding”. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Als je dan het etiket “Outstanding” krijgt opgeplakt, dan kan het nauwelijks beter. Het pand is volledig klimaatneutraal. Zo liggen er 170 zonnepanelen op het dak, is er warmte- en koudeopslag en spoelen de toiletten door met regenwater.

Bijkomend effect van zo’n fraai kantoorgebouw: mensen willen er graag werken en noemen het pand als argument om te solliciteren. Een vooraf niet bedacht effect.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen