Accentleerlingen in de praktijk bezig

Foto: Ely Hackmann

Accent Nijkerk neemt een mooie maatschappelijke rol binnen Nijkerk en omgeving in samen met scholen en bedrijven.

2016-12-09-accent-003

Voor de 3e jaars leerlingen van Accent zijn er dit jaar 3 projecten om de leerlingen in de praktijk aan het leren te zetten. Drie projecten met hele verschillende invalshoeken. Project Sport, project Bieb en project Hoefslag. Mooie leerplekken, het is mooi om te zien hoe leerlingen in de praktijk groeien en leren en dat er samenwerking is met bedrijven en scholen zodat we elkaar kunnen helpen.

Project Sport

2016-12-09-accent-001

9 leerling geven iedere donderdagochtend samen met Johannes Toebes, gymdocent op Accent, gymlessen aan basisscholen uit Nijkerk. Afgelopen periode is deze samenwerking geweest met basisschool de Hoeksteen. De leerlingen staan in 2 of 3 tallen bij een onderdeel wat ze zelf uitleggen en begeleiden. Mooi dat basisscholen hun gymles uit handen geven zodat de leerlingen op die manier ook echt in de praktijk bezig kunnen zijn met kinderen en sport. Vanuit beide kanten wordt dit dan ook als een win win situatie gezien.

Project Bieb

2016-12-08-accent-2

9 leerlingen verzorgen iedere woensdagmiddag samen met Ilona Croese, docent op Accent, vanaf 13:00 uur een knutseluurtje in de bibliotheek. Kinderen vanaf 3 jaar oud verzamelen zich rondom de tafels midden in de bieb en wachten iedere keer weer af wat de leerlingen van Accent voor leuks hebben bedacht. De afgelopen weken stonden natuurlijk in het teken van Sinterklaas. De bieb is zo een mooie ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren en ouders/ verzorgers. Accent en de bieb zijn beiden zeer tevreden over de samenwerking.

Project Hoefslag

2016-12-08-accent-1

6 leerlingen zijn iedere donderdagochtend samen met Ilona Croese, docent op Accent, druk aan het werk bij Partijcentrum de Hoefslag in Barneveld. Kees en Wytse, begeleiders vanuit de Hoefslag, hebben iedere week weer klussen paraat waar we mee aan de slag kunnen. Leerlingen leren daar dat het niet gaat om de klussen snel af te raffelen, maar dat als ze iets doen ze dat goed doen. Liever goed en niet helemaal af dan half gedaan wordt dan ook regelmatig door de begeleiders tegen de leerlingen gezegd. Prachtig om te zien dat een bedrijf als de Hoefslag hier tijd en ruimte voor maakt!

Bij alle projecten zien we dat de leerlingen groeien in hun praktische vaardigheden én daarbij persoonlijk. Vooral dat laatste is het mooiste effect wat er is!

bijdrage van Johannes Toebes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen