Eis van 7 jaar voor doodslag in kraakpand Hoevelaken

Foto: amersfoort.nieuws.nl

ARNHEM – De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 7 jaar geĆ«ist tegen een 43-jarige man uit Hoevelaken. Dat schrijft de Stad Nijkerk.

Volgens het OM is bewezen dat de man op 11 maart van dit jaar een 32-jarige medebewoner van een kraakpand aan de Zuiderinslag door messteken om het leven heeft gebracht.

Op 11 maart liep het conflict (over vervuiling) tussen beiden uit de hand. Het slachtoffer sprak zijn buurman aan op zijn gedrag en zou daarbij ook geslagen hebben. Een huisgenoot wist de ruzie te sussen, maar deze laaide op toen het slachtoffer een ijzeren staaf door het gat in de muur tussen beide kamers gooide. De man maakte het gat vervolgens groter en stak zijn bovenlichaam er door. Op dat moment heeft de verdachte een mes gepakt en zijn buurman negen keer in het lichaam gestoken.

De officier van justitie vindt dat de verdachte strafbaar is voor de gepleegde doodslag. Bij de strafeis is ook rekening gehouden met het achterliggende conflict tussen de mannen en met de persoon van de verdachte, die geen strafblad heeft en volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, doet op 27 december uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen