Chill-Out laat met theatervoorstelling zien wat mantelzorg inhoudt

Foto: Chill Out

Het Jongerencentrum Chill-Out had een aantal klassen van het Corlaer College uitgenodigd om te kijken naar een theatervoorstelling over het thema Mantelzorg.

De voorstelling werd gegeven door het professionele theaterbureau “Helder Theater” uit Geldrop, dat de toeschouwers actief betrekt door middel van interactief theater. De acteurs en actrices maken lastige en spannende onderwerpen bespreekbaar. Tijdens de zorgvuldig vormgegeven theaterstukken gaan zij direct aan de slag met de meningen en suggesties uit het publiek.

Deze voorstelling ging over het bewustmaken van jongeren van wat het is om mantelzorger te zijn. Tijdens de voorstelling, die bestond uit vier scenes, maakten leerlingen kennis met Esther en haar vader die opeens ziek werd. Dit heeft niet alleen een grote impact op het hele gezin maar ook op het leven van Esther. Tussen de scenes door ging Esther in gesprek met de leerlingen over de vragen en problemen die mantelzorgers in de praktijk tegenkomen.

In samenwerking met Sigma is de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk extra actief ten aanzien van de jonge mantelzorgers. Er wordt onderzocht hoeveel jonge mantelzorgers er in Nijkerk zijn, op welke wijze zij bij het onderwerk mantelzorg zijn betrokken en waarmee zij kunnen worden ondersteund. Tijdens de gesprekken blijkt dat veel jongeren zich vaak niet realiseren dat ze mantelzorger zijn.

Deze theatervoorstelling geeft weer extra mogelijkheden om informatie over het onderwerp te geven en verder met de jongeren in gesprek te gaan. Er kwamen zeer veel enthousiaste reacties op dit theaterstuk. Vooral de interactie en het mee mogen denken werd door de leerlingen en leerkrachten zeer gewaardeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen