Samen huizen bouwen in nieuwbouwwijk Doornsteeg

Foto: gemeente

Op 15 december heeft de gemeente grondaankoop overeenkomsten met twee CPO’s (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) getekend.

CPO Doornsteeg en CPO de Woongaard tellen beide 14 woningen. Een derde overeenkomst voor de CPO Ikwoonbetaalbaar met in totaal 42 woningen wordt later getekend. De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de bestemmingsplannen en vergunningen, zodat de CPO’s vanaf het voorjaar kunnen starten met de bouw van hun woningen. Het eerste CPO, met de naam Holkerbeek en gelegen aan de Holkerweg, is al enkele maanden aan het bouwen.

Wim van Veelen, verantwoordelijk wethouder voor de Doornsteeg: “Deelnemers aan een CPO kiezen er voor om zelf opdrachtgever te zijn, het werk van een projectontwikkelaar uit te voeren en zelf ook keuzen te maken voor het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en het kostenniveau”.

De gemeente Nijkerk heeft deze vorm van initiatief én samenwerking in Doornsteeg mogelijk gemaakt. In Doornsteeg zijn dat er nu vier geworden. Nijkerk is wat betreft CPO’s één van de koplopers in Nederland. In het volgende deelplan van Doornsteeg is er uitsluitend sprake van private grondeigenaren die ook zelf de opdrachtgeversrol willen vervullen. Er is momenteel dus geen plek voor nieuwe CPO’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen