Jubileumjaar bibliotheek geopend

Wethouder Marly Klein verrichtte de openingshandeling van de expositie “Bibliotheek Nijkerk viert feest”. Ze plakte een bibliotheekzegel in een boekje.

Dat boekje is er voor ieder kind (tot 12 jaar), dat de expositie gratis kan bezoeken.

Wethouder Marly Klein opende de expositie zaterdag door de laatste hand te leggen aan zo’n boekje. De expositie is tot en met december 2017 te zien, op de eerste verdieping van het museum. De wethouder had ook nog een cadeau bij zich: eeen cheque van 1550 euro.

Bovendien liggen er voor alle bezoekers van de expositie boekenleggers klaar.

Directeur Roel Zuidhof vond, dat het jubileumjaar een prima gelegenheid is om iedereen in Nijkerk te laten weten, waar de bieb voor staat: voor de boekenliefhebber onmisbaar, voor jongelui om plezier in lezen te krijgen, voor mensen, die moeite hebben met Nederlands om de taal te leren. Daarnaast is de bibliotheek een “heerlijke ontmoetingsplaats met lezingen, kunst, film en muziek.”

De geschiedenis van de bibliotheek is vanaf maandag 16 januari te zien in Museum Nijkerk in een kleine expositie, waar historicus Anton van Renssen bij de samenstelling een belangrijke rol heeft gespeeld. De expositie staat in een vitrinekast op de eerste verdieping.

Tijdens de opening kreeg het museum nog een oude stempel van de bibliotheek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen