Telstar speelt een sterke tweede helft

Eén helft moest Telstar/De Registermakelaar 1 in de achtervolging. Echter door sterk verdedigend werk had KV Telstar alle tijd en ruimte om in de tweede helft te werken aan een voorsprong en de winst veilig te stellen.

Na een 9-9 ruststand werd het uiteindelijk 14-18.

Een mooi affiche stond op het programma. De hoofdmacht was afgereisd naar Enschede waar de eerste return op het programma stond. Rigtersbleek was de tegenstander. In het eerste duel wist Telstar een punt te redden in de slotfase en eindigden de ploegen destijds bij 16-16. Op de ranglijst hielden de ploegen elkaar ook in evenwicht, met beiden acht punten en de tweede plek.

Na een snelle 0-2 voorsprong maakte Rigtersbleek al snel gelijk. Telstar was verdedigend niet scherp genoeg en had moeite om de scherp afrondende Enschedese dames van het scoren af te houden. Dit zorgde voor een achterstand die bij 9-6 het grootst was. Een hoog rendement op de dode spelmomenten en de aanvallende organisatie zorgde ervoor dat op slag van rust alsnog de gelijkmaker viel (9-9).

Dertien minuten duurde het voor Rigtersbleek na rust de korf weer vond. Op dat moment werd het 10-12. Het illustreerde de verdedigende dominantie van de Hoevelakers, die de teugels strak aantrokken bij de Tukkers. Aanvallend werd echter een laag rendement geschoten, wat voorkwam dat een gat van vier punten viel. Het was wellicht de enige smet op de tweede helft, voor zover daar sprake van kan zijn, maar hield tevens de Hoevelakers bij de les. Zo scoorde routinier Van Leijenhorst op belangrijke momenten en zorgde hij vlak voor tijd voor de beslissende 14-17. In de slotseconden viel dan toch de vier verschil en dit betekende tevens de eindstand van 14-18.

Komende zaterdag wacht de confrontatie met Synergo. Ook al is de ploeg uit Utrecht hekkensluiter met een schamel punt, in het eerste duel stond Telstar met de rust nog achter. Toen werd door een (eveneens) sterke tweede helft met 18-24 gewonnen, maar evengoed geldt dat een gewaarschuwd team telt voor twee. Sporthal De Slag, aanvang 18:20 uur.