Stille tocht Bertus de Man

Politiebureau Houten waar De Man overleed
Politiebureau Houten waar De Man overleed
Foto:

De zus van de overleden Bertus de Man roept op om aanstaande vrijdag om 18:00 uur een stille tocht te lopen. Dat meldt De Stad Nijkerk.

“Ter ere van mijn broer Bertus de Man houden wij aanstaande vrijdag om 18:00 uur een stille tocht”, staat te lezen in het bericht van zijn zus. ,,De bedoeling is om te verzamelen bij het politiebureau Amersfoort en de tocht te laten eindigen op de plek waar alles is gebeurd.”

,,Vrijdag is het rond 18.00 uur volgens mij rustig in de stad, dus daarom kiezen we voor dat moment. Ik verwacht vrijdag veel man. Onze familie was al groot, maar door dit is hij alleen nog maar groter geworden.”

Geen gebroken nek

Volgens familie en vrienden van De Man zijn veel verwondingen zichtbaar, onder andere eeen gebroken neus een een gebroken nek.

Het AD schrijft: Het OM ontkent bij monde van woordvoerder Mary Hallebeek ten stelligste dat er sprake is van een nekbreuk. ,,Als de schouwarts dat zou hebben vastgesteld, hadden we de doodsoorzaak al geweten, en waren we een heel stuk verder. Uit de voorlopige resultaten van de autopsie blijkt van een nekbreuk niets. Hij is ook niet door het verstikking om het leven gekomen, want er zijn in zijn nek geen puntbloedingen zichtbaar. En ook hartfalen door zuurstoftekort kan worden uitgesloten.”

Toxicologisch onderzoek naar mogelijk schadelijke stoffen, zoals drugs of alcohol kan volgens justitie meer licht op de zaak werpen.

bronnen: De Stad Nijkerk en het AD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen