De Nationale Voorleesdagen 2017 komen er weer aan

Foto:

De Nationale Voorleesdagen 2017 zijn van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari.

Daarbij staat het prentenboek De kleine walvis van Benji Davies centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2017 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het belang van voorlezen wordt tijdens de nationale voorleesdagen door de bibliotheek nog eens extra benadrukt. We richten ons daarbij op ouders en op professionals zoals de pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. De bibliotheek verzorgt tijdens de Nationale Voorleesdagen voorleesactiviteiten voor kleuters en peuters in de bibliotheken en in voorschoolse instellingen.

Gratis lid worden

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden. Ze ontvangen dan een vingerpoppetje van het walvisje cadeau. Ouders die hun kind in laten schrijven, kunnen zelf voor drie maanden een gratis proefabonnement krijgen. Kijk voor de openingstijden op de site van de bibliotheek.

Voorlezen kan altijd

Maar voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Reacties