‘’Nijkerk in oude foto’s’’ in nieuwe handen

Foto:

De Facebookpagina en rubriek in De Stad Nijkerk van ‘’Nijkerk in oude foto’s’’ zijn onverminderd populair in Nijkerk. Maar na vier jaar en ruim 2500 oude foto’s vindt initiatiefnemer Matthias van Bloemendaal het tijd om afstand te doen van deze hobby.

Niet getreurd: de Facebookpagina en de rubriek worden overgenomen door Museum Nijkerk.
Van Bloemendaal begon de Facebookpagina in maart 2013, het jaar dat Nijkerk 600 jaar stadsrechten had. De pagina is vanaf het begin een grote hit geweest. Nijkerkers zijn dol op oude plaatjes van hun stad. Bijna 4000 mensen volgen de pagina inmiddels. In de afgelopen vier jaar zijn er maar liefst ruim 2500 oude foto’s gepubliceerd. ‘’Dat zou niet gelukt zijn zonder de vele inzendingen van fans. Het is ongelooflijk wat er allemaal boven water is gekomen aan prachtige oude foto’s, ansichtkaarten en dia’s’’, zegt Van Bloemendaal.

Sinds twee jaar heeft ‘’Nijkerk in oude foto’s’’ ook een eigen rubriek in De Stad Nijkerk. Wekelijks verschijnen er een oude foto, een nieuwe foto van dezelfde locatie en een stukje tekst met wetenswaardigheden. Hiermee werkte hij samen met fotograaf Harry Koelewijn. Matthias van Bloemendaal: ‘’Voor mij was het erg leuk om te speuren naar allerlei feiten, herinneringen en anekdotes voor de toelichting bij de oude foto’s.’’ Op woensdag 18 verscheen de honderdste aflevering in de krant. Hij vond dit een goed moment om voor de laatste keer de rubriek te verzorgen.

Omdat de Facebookpagina en de rubriek ontzettend geliefd zijn in Nijkerk, zocht hij een opvolger: ‘’Het zou zonde zijn als het hier zou eindigen.’’ Uit contacten met Saskia van den Berg en Jan Cozijnsen volgde gelukkig een overname door Museum Nijkerk. De Facebookpagina en de rubriek blijven dus bestaan. De Nijkerkers kunnen dus blijven genieten van het Nijkerk van vroeger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen