Pas op voor ronselen van vechthonden

Foto:

Op Facebook verschijnen de laatste tijd berichten over het ronselen van vechthonden.

Volgens die berichten worden bezitters van vechthonden dan benaderd en aangesproken. Men stelt dan vragen over het gedrag van de hond en soms worden hondenbezitters ook gevolgd tot hun huis. De politie heeft pas een melding ontvangen waardoor ze denkt, dat dit zich mogelijk ook in deze omgeving afspeelt.

Vorige week werd er namelijk bij de politie in Nijkerk een melding gedaan over het feit dat hondenbezitters benaderd waren door twee mannen. Deze mannen toonden op een vreemde manier interesse voor de honden. De mannen hadden alleen interesse in de zogenoemde vechthonden. Zij bekeken de honden opzichtig en stelden vragen over hun gedrag. Het vermoeden bestaat dat ook deze mannen op zoek waren naar honden die kunnen worden ingezet bij illegale hondengevechten.

De politie wilt u met dit bericht alert maken voor deze werkwijze! Mocht u zelf op deze wijze benaderd worden over uw hond, of iemand kennen die benaderd is, en kunt u de politie meer vertellen over de personen die dat doen, dan vraagt de poitie u om dit te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen