200 Klachten van rolstoelgebruikers over Welzorg

Foto: Kees van den Heuvel

Ingeborg de Jong uit Nijkerkerveen en VVD-raadslid Kees van den Heuvel hebben donderdagmorgen hun verhaal gedaan bij Omroep Gelderland over de problemen bij Welzorg

Welzorg biedt hulpmiddelen voor gehandicapten. De Jong klaagt met anderen steen en been over de service van de zorgorganisatie. De VVD-er trok onlangs al aan de bel.

Naar nu blijkt regent het in de gemeente Nijkerk boze telefoontjes en brieven over Welzorg. Afgelopen jaar kwamen ruim 200 klachten binnen over de aanbieder van zorghulpmiddelen. ‘Dat aantal kon zelfs ik niet bevroeden toen ik vragen stelde aan het college over deze zaak,’ aldus Van den Heuvel in de uitzending. ‘Ik heb vanmorgen nog een huilende mevrouw aan de telefoon gehad. Die was zo vernederd door Welzorg. Ze is vreselijk behandeld.’

Ingeborg de Jong uit Nijkerkerveen wacht al ruim een jaar op een juiste rolstoel. Er ging van alles mis met de aanvraag. Haar werd de verkeerde stoel aangeleverd en nog altijd is de juiste stoel zoek. Ze vindt zich ook onbeschoft behandeld door een monteur. Die schold haar uit. Een PR-functionaris van Welzorg beloofde onlangs het probleem op te lossen. Tot op dit moment is dat niet gebeurd. Van den heuvel: “Het voorval blijkt niet op zichzelf te staan, want gezien de vele klachten is nog veel meer mis.”

Welzorgmanager Ella van den Berg erkent aan Omroep Gelderland de problemen binnen haar organisatie. “Het klopt dat er veel misgaat en we werken er met man en macht aan om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.” Volgens Van den Berg heeft Welzorg afgelopen jaar veel problemen gehad door de bezuinigingen door gemeenten op de Wmo. Daardoor kon Welzorg de kwaliteit van de dienstverlening niet langer op orde houden. “Wat volgde was een reorganisatie, waarbij we een aantal tegenvallers hebben onderschat, zoals langere levertijden van producten.”

Inmiddels zijn er binnen Welzorg meer mensen aangenomen ter ondersteuning. “Ik hoop dat de problemen binnen twee maanden zo goed als opgelost zijn,” aldus Van den Berg.

De gemeente laat weten de problemen met Welzorg zeer serieus te nemen en in gesprek te zijn met andere gemeenten waar ze de zorg mee hebben ingekocht, waaronder Amersfoort. Dat meldt omroep Gelderland.

Reacties