Minder doorgaand verkeer op Holkerweg

Foto: Arjen Gerritsma

Harke Dijksterhuis diende donderdagavond aan het einde van een korte raadsvergadering een motie in om het verkeer op de Holkerweg sterk terug te dringen.

Dijksterhuis constateerde, dat er vooral in de spitsuren veel teveel verkeer over de Holkerweg gaat. Er moet volgens hem, geen doorgaand verkeer meer overheen. In de motie riep hij het college op de “gedragscampagne” te starten. Die campagne is bedoeld om het doorgaande verkeer zoveel mogelijk te beperken. Tegelijk blijft de mogelijkheid over na de campagne aanvullende maatregelen te nemen. De raad zal daarover oordelen voor de zomer van 2018. De eveentuele maatregelen moeten dan wel eerst aan omwonenden worden voorgelegd.

De andere partijen en wethouder Wim van Veelen waren het volledig met hem eens.

Aanleiding

De raad sprak over de verkeerssituatie aan de Holkerweg naar aanleiding van een brief van de omwonenden van de Holkerweg en de reactie van het college daar op. De omwonenden willen de Holkerweg alleen openstellen voor bestemmingsverkeer. Het college wilt dat niet, omdat zo’n besluit moeilijk handhaafbaar is en handhaving daarvan ook geen prioriteit van de politie heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen