Container naar Syrië

Foto:

Stichting Hand in Hand voor Syrie heeft dinsdag 31 januari een container met voedselpakketten en hulpgoederen geladen voor de noodlijdende burgerbevolking in Syrie.

De container werd geladen bij het pand van de voormalige Jumbo aan de Torenstraat Diverse vrijwilligers staken daarbij de handen uit de mouwen. Het is inmiddels de 12e container die naar Syrie gaat en het is de grote wens van Guryas Zaghtiti, oprichter van de stichting, om elke maand een container te kunnen verschepen.

Vanuit het hele land ontvangt Guryas hulpgoederen en houdbaar voedsel. De goederen worden in het pand aan de Torenstraat, waar ook de Voedselbank haar onderkomen heeft, verzameld en door vrijwilligers gesorteerd. De goederen zijn zeer divers, omdat er in Syrie schrijnende tekorten zijn op allerlei gebied. Zo worden er kleding, speelgoed, medische hulpmiddelen, huisraad, schoolmaterialen en houdbaar voedsel ingepakt.

Het grootste probleem bij het versturen van de hulpgoederen zijn echter de financiën. Twee keer per jaar mag de stichting een huis-aan-huis collecte houden in de gemeente Nijkerk, maar er is nog veel meer geld nodig om met regelmaat een container te kunnen verschepen. Daarom is de stichting dringend op zoek naar donateurs en vrijwilligers die iets voor de stichting kunnen en willen doen. Voor meer informatie kan men de website van de stichting bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen