Opnieuw DEpunten voor voedselbank

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Opnieuw komen de Lions in actie om zoveel mogelijk D.E.-waardepunten te verzamelen voor de Voedselbank.

Deze waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie. Door inzamelboxen op diverse plekken in de gemeente te plaatsen hopen de Lions op hulp van alle inwoners van Nijkerk en omstreken. Alle waardepunten die ingezameld worden zijn bestemd voor de Voedselbank in Nijkerk die wekelijks ruim 110 gezinnen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen voorziet van voedselpakketten. Voor informatie over waar men de waardepunten kan doneren is er een website. De actie loopt tot 6 maart.

Koffie schaars

Ondanks het feit dat de economie aantrekt leven nog ruim een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. Helaas ook in de gemeente Nijkerk. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de voedselbank in de buurt. Koffie bederft niet snel en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de voedselbank. Wanneer men van € 40,- per week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlaatjes en trommels. Meer dan 6500 vrijwilligers van 125 Lionsclubs en voedselbanken in Nederland gaan proberen deze waardepunten in te zamelen. Douwe Egberts steunt de actie en heeft beloofd de totale opbrengst te verhogen, evenals vorig jaar.

Inzamelpunten

In Nijkerk staan inzamelboxen bij onder meer Jumbo, AH, De Nootzaak/Boni, de bibliotheek, Passe-Partout en alle filialen van Versbakkerij van Montfrans. Vorig jaar waren er spontane acties binnen bedrijven, scholen en buurten. Iedereen die wil helpen en een eigen inzamelbox maakt kan de A4-flyer downloaden via vooronzevoedselbank.nl.

De actie loopt tot en met 6 maart en daarna worden de waardepunten geteld en verstuurd naar Douwe Egberts. Hoeveel pakken koffie er straks bij de Voedselbank in de gemeente Nijkerk worden geleverd is een groot vraagteken. “Hoe meer, hoe beter!” vinden de leden van Lionsclubs Nijkerk en zij hopen op hulp van iedereen uit de gemeente.

De inzamelpunten staan klaar

Vorig jaar was de actie een groot succes. Vorige jaar werden ruim 1,2 miljoen Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Dat leverde 2360 punten op.

Koffie schaars

Ondanks het feit dat de economie aantrekt leven nog ruim een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. Helaas ook in de gemeente Nijkerk. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de voedselbank in de buurt. Koffie bederft niet snel en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de voedselbank. Wanneer men van € 40,- per week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlaatjes en trommels.

Meer dan 6500 vrijwilligers van 125 Lionsclubs en voedselbanken in Nederland gaan proberen deze waardepunten in te zamelen. Douwe Egberts steunt de actie en heeft beloofd de totale opbrengst te verhogen, evenals vorig jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen