Veensche Kas is geopend

Foto:

Op de Schoolstraat heeft ’s Heeren Loo donderdag 9 februari een nieuwe dagbestedinglocatie geopend.

In de voormalige koikarperkwekerij is een gezellige ruimte ingericht waar onder meer biologische groente wordt gekweekt voor het Nijkerkse restaurant Prins Heerlijk.

Gert van de Steen, één van de medewerkers, had de eer om met een grote heggenschaar het lint door te knippen. Vervolgens werd ook nog vertrekkend rayonmanager Arie Middelwijk in het zonnetje gezet. Hij heeft vanaf nu een eigen plantsoen.

In de Veensche Kas werken circa acht personen. Zij verzorgen dieren, kweken groente en doen aan houtbewerking. Alle producten zijn bestemd voor de verkoop. Er is bovendien een winkeltje en een theetuin dat erg gezellig oogt. Een jaar geleden heeft regiodirecteur Roland Stavorinus een overeenkomst getekend met de grondeigenaar, de heer Salet, waarna is geprobeerd om er een unieke werkplek van te maken, waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Medewerker Joop vertelt: ‘Ik vind het hier machtig mooi werk’ Ook de eigenaren vertellen dat zij alle ‘reuring’ erg prettig vinden. “Het leeft hier.”


De Veensche Kas wordt momenteel weer moestuinklaar gemaakt met het zaaien en poten van diverse gewassen zoals kruiden, tomaten, kool en de zogenaamde ‘vergeten groentes’. Ook buiten wordt hard gewerkt. Medewerkers maken de locatie netjes door onkruid te wieden, te snoeien en te verven. Het hekwerk bij de entree heeft ook al een likje verf gekregen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden