Ludieke valentijnsactie een succes (video)

Foto:

Op de Valentijnsmarkt op 11 februari stonden de initiatiefnemers van Uitgestelde Koffie Nijkerk van tien tot twaalf uur op de markt om koffie-bonnen uit te delen.

In totaal zijn ruim honderdvijftig bonnen uitgedeeld aan mensen met de vraag of zij iemand kennen die, om wat voor reden dan ook, er wel even uit mogen voor een bakje koffie. De reacties waren erg enthousiast. Zo heeft iedereen wel iemand in zijn omgeving die ze hiermee willen verrassen.

De initiatiefnemers deden dat in verband met Valentijnsdag, de dag dat je even extra omkijkt naar anderen. Een lief gebaar, een gezellige ontmoeting.

Uitgestelde koffie Nijkerk wil ontmoetingen realiseren en een bakje koffie beschikbaar stellen voor mensen die dat even extra nodig hebben. Daarom was deze Valentijnsactie opgezet.

Uitgifte stimuleren

Omdat vele inwoners van Nijkerk al eens een (extra) uitgestelde koffie hebben afgerekend bij de deelnemende horeca is deze actie opgezet om de uitgifte te stimuleren en het verhaal achter de uitgestelde koffie te kunnen uitdragen. “Daarmee willen we heel duidelijk de nadruk niet leggen op armoede zoals in vele grote steden, maar juist op ontmoeten!”, zegt Bert Nijeboer als eens van de initiatiefnemers. “De inwoners van Nijkerk gunnen de andere bewoners dat ‘bakkie troost’ van harte, zo blijkt uit de vele muntjes in de pot bij de horeca en de leuke reacties bij het uitdelen”.

Voor wie meer wil weten over de Uitgestelde Koffie en de deelnemende horecaondernemers waar de bon ingeleverd kan worden, kan kijken op de Facebookpagina van Uitgestelde koffie Nijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen