Laura van Ramshorst vierde

Foto:

DEN HAAG – Zaterdag 11 februari werd na de natuurijswedstrijden op de Weissensee voor het eerst weer een marathonwedstrijd op kunstijs gereden.

Laura van Ramshorst en Eline van den Pol stonden aan de start.

De wedstrijd begon rustig met af en toe wat speldenprikjes van dames die een ontsnapping op poten probeerden te zetten. Een aantal keer kwam er een kleine groep met 6 รก 7 dames weg, waarna ze steeds vlot weer teruggepakt werden door het peloton. Dertig rondes voor het einde ontstond er een kopgroep die uiteindelijk wel succesvol zou zijn. In deze groep zaten 14 sterke dames.

Iris van der Stelt mistte de slag en reed zich samen met Laura van Ramshorst naar de kopgroep toe. Het peloton mocht eerder afsprinten en de groep met 16 dames mocht gaan strijden voor de overwinning. Van Ramshorst reed zich perfect naar voren en wist zich de laatste bocht te positioneren in de tweede positie. Helaas kon ze de laatste bocht niet meer goed uit versnellen en werd ze vlak voor de finish voorbij gesprint door 2 dames en behaalde zij de 4e plek. Ondanks dat ze net geen podium reed is ze dik tevreden. Er staan nog een paar wedstrijden op het programma voordat de competitie op 5 maart wordt afgesloten in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen