Carnaval eigenlijk al begonnen

Carnaval begint zondag 26 februari, maar 18 februari was het al raak.

’s Middags werd in sportcafé De Slag een kindercarnaval georganiseerd door de Leutbroeken. Prins Mitchel en zijn hofdame Moniek waren er natuurlijk bij. Er kon geschminkt worden en clown leukte de boel nog eens extra op. De 5-jarige Esmee van de Brink werd tot jeugdprinses 2017 verkozen.

’s Avonds was het groot carnaval in sportcafé De Slag.. Het feest had ook een thema:’Foute 90’s Party’. Elke bezoeker moest verkleed zijn. Danny Canters trad op.

Voor het zover was verzamelde zich carnavalshoogheden in eetcafé Princesse aan het Plein. Ze hebben namelijk gemeen,dat ze uit Nijkerk komen. Komt deze gemeente met de carnavalsvereniging de Doordouwers niet verder dan een kar in de optocht (een opmerking van prins Philip), de gemeente brengt wel prinsen en een prinses voort. Op de foto staat in het midden Stadsprinses Joris XLIe.Ze is Heerser over Trekkersgat en Draakstekersland 2016 – 2017. Links van haar de stadsprins van Bussum Philip. Hij is van Gooise Carnavalsvereniging De Erwtenschieters. Rechts van haar prins Mitchel van de Leutbroeken in Hoevelaken.

De bijeenkomst in Princesse was puur voor de gezelligheid en ze hebben er allemaal zin in, want langzaam maar zeker groeit het carnaval, ook in deze streken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen