Sterk seizoenslot Sparta Korfbal

Foto:

In het kamp van Sparta Korfbal wilde men niets weten van een niemendalletje als seizoenafsluiting.

Alhoewel tegenstander Swift al hoog en breed kampioen was en de Spartanen al lang veilig waren wilden de Nijkerkers er voor eigen publiek een mooie seizoenafsluiting van maken. Dat lukte. En hoe?! De Zeeuwen werden met 21-13 terig gestuurd naar Middelburg door middel van (bij vlagen) hoogstaand korfbal.

“Er zal bij Swift best een gevoel hebben bestaan dat het na een reis van 2 ½ uur ook niet mee valt om scherp aan de wedstrijd te beginnen maar volgens mij je altijd nog eergevoelig genoeg om als kampioen een seizoen waardig af te sluiten. Volgens mij liep onze tegenstander de kantjes er ook niet van af en hebben we er samen een mooi seizoenslot van gemaakt”, sprak trainer van Woudenberg na afloop trots. Sparta pakte Swift vanaf het eerste fluitsignaal direct bij de keel en liet ook eigenlijk de hele wedstrijd niet meer los. Het kan zijn dat ploegen wat gemakkelijker gaan spelen als er toch geen belang meer is bij het eindresultaat. Als dat afgelopen zaterdag zo zou zijn geweest dan ging de thuisploeg daar het best mee om. Meer dan 20 treffers, vooral dames die goed op dreef waren en het competitiedebuut voor jeugdtalent Mirjam Top waren de ingrediënten voor een heerlijk Avondje Sparta.

Bij Sparta liggen er nog altijd plannen op de plank om hogerop te komen. Helaas wordt de club aan het einde van deze korfbaljaargang ook weer geconfronteerd met het vertrek van dragende spelers als Sander Motshagen en Jorik van de Grootevheen zoals vorig seizoen Stefan Falkenberg besloot om de club te verlaten. Bouwen is er voor de clubleiding dus al een paar seizoenen niet bij en dat is jammer. Het debuut van Mirjam Top maar ook het feit dat spelers als Rianne van Valkengoed en Anne Mulder aan de deur kloppen geeft de burger moed. Hopelijk pakt een speelster als Lysanne Hamstra, inmiddels zelfs routinier, deze talenten bij de hand en staat er volgend jaar weer gewoon een ploeg die iets meer in zich heeft dan handhaven. Van Woudenberg: ”Hamstra zou er inderdaad goed aan doen voorlopig bij haar club te blijven, als zij hogerop wil komt dat moment misschien vanzelf nog wel”. Van Woudenberg vertrekt zelf aan het eind van het seizoen naar jeugdliefde ODIK (Barneveld) en steekt niet onder stoelen of bankengecharmeerd te zij van de korfbalkwaliteiten van Hamstra maar een overstap naar die club is echter eerder een stap zijwaarts dan een treetje hoger.

Zover is het allemaal ook nog niet. Eerst wacht de tweede helft van de veldcompetitie. Daarin is de Nijkerkse korfbalclub nog niet veilig maar van Woudenberg voorziet weinig problemen. ”We moeten nog wel wat punten pakken maar dat zie ik ook wel gebeuren. Zorgen dat we die zo snel mogelijk bij elkaar harken is het motto. Komt voor elkaar”.

bijdrage van Nico Fiegen (tekst) en Dick van Breda (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen